Posted By: madhouse (Free party is not a crime) on 'CZyummies'
Title:     Re: Vlastni kvaskovy chleb
Date:      Mon Jan 28 14:19:30 2013

Ja sem dostal jakejsi extra bezudrzbovej kvasek z tohoto zdroje:
http://www.cuketka.cz/?p=11261

Staci ho jednou tydne smichat trochou zitne mouky a vody
a obcas ho takto nakrmeny nechat 12-16 hodin "provetrat"
pri pokojove teplote.

Jo a nasel sem recept, kterej mi nejvic vyhovuje:
"Chleb Sumava bez hneteni", ktery jsem si jeste trochu
o nektere kroky zredukoval ;-)
http://www.cuketka.cz/?p=11418
- pracnost je zhruba 5 min + 12 hodin cekani + 5 minut + 2 hodiny 
cekani a sup s nim do trouby :-)
Minimum prace a zadnej bordel v kuchyni - doporoucuju :-)

Misto osatky mam jenom uterku, misto uzavrene pecici nadoby dam
nahoru alobal a striknu trosku vody na zacatku do trouby ;)

--
Dejte si pryc ty signatury! Kdo to ma porad umazavat??

Search the boards