Posted By: ThePhone (ThePhone) on 'CZyummies'
Title:     Skladovani suseneho ovoce
Date:      Wed Oct 24 22:08:26 2007

Tepic.
Stali jsme se nedavno hrdymi majiteli susicky. Od te doby ji neustale 
zasobujeme elektrony a ona nam za to dava kyzene krizaly.

Mam strach, abychom nenasusili hafo jablek a po mesici nezjistili, ze chutna 
nejen nam, ale i plisnim. Co proti tomu funguje jako zaruceny prostredek?

Pokud vyjdu z predpokladu, ze plisen na susenem ovoci muze vzniknout za 
pritomnosti vody a kysliku (zhruba), a nejlepe jeste tepla, tak kdyz krizaly 
ususim tak, aby po zmacknuti nepoustely vodu, pak je dam do vzduchotesne 
sklenice a ulozim do police, kam nejde svetlo a teplota nestoupne nad 20 
stupnu, budu se z nich tesit do dalsi sezony, nebo aspon do chvile, kdy 
dojdou?

Nebo mohu udelat neco vic, aby fakt vydrzely? Pripomenusve trauma z meho zde 
jiz prezentovaneho pokusu o vyrobu a kratkodobe skladovani utopencu, ktere 
vzdy skoncilo vitezstvim plisni, takze asi pochopite me obavy...

Ptam se tech, co maji zkusenosti. Na webu si to umim najit a nasel jsem, 
ale Liane je Liane, vy jste vy, kam se hrabe Bittner...

Predem diky, ThePhone

Search the boards