Posted By: ThePhone (ThePhone) on 'CZyummies' Title: Skladovani suseneho ovoce Date: Wed Oct 24 22:08:26 2007 Tepic. Stali jsme se nedavno hrdymi majiteli susicky. Od te doby ji neustale zasobujeme elektrony a ona nam za to dava kyzene krizaly. Mam strach, abychom nenasusili hafo jablek a po mesici nezjistili, ze chutna nejen nam, ale i plisnim. Co proti tomu funguje jako zaruceny prostredek? Pokud vyjdu z predpokladu, ze plisen na susenem ovoci muze vzniknout za pritomnosti vody a kysliku (zhruba), a nejlepe jeste tepla, tak kdyz krizaly ususim tak, aby po zmacknuti nepoustely vodu, pak je dam do vzduchotesne sklenice a ulozim do police, kam nejde svetlo a teplota nestoupne nad 20 stupnu, budu se z nich tesit do dalsi sezony, nebo aspon do chvile, kdy dojdou? Nebo mohu udelat neco vic, aby fakt vydrzely? Pripomenusve trauma z meho zde jiz prezentovaneho pokusu o vyrobu a kratkodobe skladovani utopencu, ktere vzdy skoncilo vitezstvim plisni, takze asi pochopite me obavy... Ptam se tech, co maji zkusenosti. Na webu si to umim najit a nasel jsem, ale Liane je Liane, vy jste vy, kam se hrabe Bittner... Predem diky, ThePhone