Posted By: snake (:q!) on 'CZyummies'
Title:     Re: Mrazit maso
Date:      Thu Apr 12 11:03:11 2007

> Jo, operace rozmrazit_maso-kus_odriznout-zamrazit je nepripustna.
> Ale co ta operace rozmrazit-uvarit-rozdelit-zamrazit?
> Pokud by slo o me, tak s to vubec neresim, ale dite neceleho roku veku?

No sak vzdyt o tom jsem psal. O zmrazenem uvarenem jidle. A jestli ho varis z 
uplne cerstvych surovin ci surovin, jejichz nezavadnost je zajistena 
zmrazenim (nebo konzervaci ci jakymkoli jinym zpusobem: proste byly v dobe 
vareni OK), to je myslim uplne jedno.Samotne vareni funguje jako desinfekce a 
znici drtivou vetsinu skodlivych pisisvoru; jedine, co holt varenim 
neodstranis, budou ruzne toxiny apod., cili pokud to jidlo jiz bylo pokazene 
pred varenim, nezachranis ho.Po uvareni je ale jidlo vicemene sterilni a 
kdyby nebylo v kontaktu s normalnim vzduchem, vydrzelo by "leta" (srovnej se 
zavareninama ci kompotama, ze jo). Jakmile jidlo pristup ke vzduchu ma, bude 
se pri normalni teplote kazit, neco rychleji (nektere druhy polevek se zkazi 
doslova do nekolika malo hodin), neco celkem pomalu (treba svickova je 
nejlepsi po alespon 2 dnech, ze jo:-)). Suma sumarum je ale samozrejme 
nejrozumnejsi, pokud se se zamrazenim zbytecne neotali a jidlo se zamrazuje 
brzo pote, co stacilo vychladnout.

snake 

Search the boards