Posted By: Cobra (Breaking the waves) on 'CZyummies' Title: Re: jak na burito Date: Fri Sep 22 07:28:31 2006 [replesk od johanky, ktera omylem poslala odpoved do mailu] > -jak vyrobit takovou tu kremovou zelenou kasi (rekl bych ze to je z > avokada a mozna kysane smetany, neni to palive, ale vic o tom nevim). Jmenuje se to myslim guacamole (nerucim za spravnej spelling) a je to opravdu z avokada. Kdysi jsem to zkousela, ale moc se mi to nepovedlo, tak jsem se na to pak uz vybodla a moje domaci mexikarny se musi obejit bez toho. Zaklad je vydlabat to avokado a s necim to smichat ;), ja narazila na to, ze kdyz jsem do toho vrazila vsechno, co jsem nasla v receptech, melo to prilis vyraznou chut, kyselejsi, nez jsem mela z restauraci pocit, ze to ma mit, a nejak mi nebylo jasny, cim to "naredit", aby to tak vyrazny nebylo. Jinak myslim, ze se tam davalo rajce, mozna cibule, ja interne jsem rozhodla, ze tam patri i horcice, no a na zjemneni asi ta kysela smetana. Mozna to zase po letech zkusim znova, uvidime :) Doporucuju super stranku www.manana.cz, je tam obri kvantum mexickejch receptu. Sice na vetsinu z nich nemame ingredience (pokud mate nekdo tip, kde sehnat v Praze dobry mexicky ingredience, a tim nemyslim koreni ;), tak sem s tim), prevzala jsem odtamtud jeden tortillovej recept, je to silene dobry, najdes v moji kucharce (tortillove toasty): http://atrey.karlin.mff.cuni.cz/~johanka/kucharka.html pak jsem teda taky zkousela nejakou sladkou ryzi s bananem nebo co to bylo, a to bylo zase pekne hnusny :)). Uz delsi dobu se chystam zkusit vlastni analogovy tortilly (klidne z psenicny mouky, nejsem zas takova citlivka), ale jeste jsem se k tomu nedostala :) johanka