Posted By: Cobra (Breaking the waves) on 'CZyummies'
Title:     Re: jak na burito
Date:      Fri Sep 22 07:28:31 2006

[replesk od johanky, ktera omylem poslala odpoved do mailu]

> -jak vyrobit takovou tu kremovou zelenou kasi (rekl bych ze to je z
> avokada a mozna kysane smetany, neni to palive, ale vic o tom nevim).

Jmenuje se to myslim guacamole (nerucim za spravnej spelling) a je
to opravdu z avokada. Kdysi jsem to zkousela, ale moc se mi to
nepovedlo, tak jsem se na to pak uz vybodla a moje domaci mexikarny
se musi obejit bez toho. Zaklad je vydlabat to avokado a s necim
to smichat ;), ja narazila na to, ze kdyz jsem do toho vrazila
vsechno, co jsem nasla v receptech, melo to prilis vyraznou chut,
kyselejsi, nez jsem mela z restauraci pocit, ze to ma mit, a nejak
mi nebylo jasny, cim to "naredit", aby to tak vyrazny nebylo.
Jinak myslim, ze se tam davalo rajce, mozna cibule, ja interne
jsem rozhodla, ze tam patri i horcice, no a na zjemneni asi ta
kysela smetana. Mozna to zase po letech zkusim znova, uvidime :)

Doporucuju super stranku www.manana.cz, je tam obri kvantum mexickejch
receptu. Sice na vetsinu z nich nemame ingredience (pokud mate nekdo
tip, kde sehnat v Praze dobry mexicky ingredience, a tim nemyslim
koreni ;), tak sem s tim), prevzala jsem odtamtud jeden tortillovej
recept, je to silene dobry, najdes v moji kucharce (tortillove toasty):
http://atrey.karlin.mff.cuni.cz/~johanka/kucharka.html
pak jsem teda taky zkousela nejakou sladkou ryzi s bananem nebo co
to bylo, a to bylo zase pekne hnusny :)).

Uz delsi dobu se chystam zkusit vlastni analogovy tortilly (klidne
z psenicny mouky, nejsem zas takova citlivka), ale jeste jsem se k
tomu nedostala :)
                                        johanka

Search the boards