Posted By: johanka (still in grad school) on 'CZyummies' Title: co s nepouzitelnou zeleninou :) Date: Wed Jul 26 13:12:44 2006 Ahoj, asi nejsme jedini, kdo ma v pribuzenstvu aktivni pestitele, kteri pestujou nejen to, co je dobre, ale i to, co akorat rychle roste ;). Nasledujici recepty jsem s uspechem vyuzila pro letosni sezonu :): 1) bramboraky z patizonu: testo uplne normalni jak na bramboraky, akorat misto brambor nastrouhat stejne mnozstvi patizonu (predtim samozrejme odstranit ochrannej obal ;) a vydlabat seminka). Neni od veci je po nastrouhani pred primichanim ostatnich surovin poradne vyzdimat. No a pak udelat jak bramboraky. Nebudu predstirat, ze je to stejne dobry, ale jist se to da :) 2) Zapecena cuketa se syrem - jedinej jednoduchej recept, co jsem nasla a kterej nezahrnuje smenu u panve. Cuketu oloupeme a nastrouhame (nevim kolik, my vyfasovali jednu fakt obri (1.6 kg), dali jsme ji pulku a bylo to tak akorat), dale nastrouhame 200 g syra (plain nebo plesnivy, my dali plain) - oboji jsme to strouhali na okurkovym struhadle, takze to slo dost rychle a snadno. Smichame a primichame jeste 2 vajicka, 1/4 litru mleka, hrst strouhanky, nejakou sul (v originale jeste pepr a plech se mel vytrit cesnekem, to jsem nedelala). Vlijeme na plech a dame pect do ruzova (u nas neco pres pul hodiny). Prilozime brambory a hlavkovy salat. Je to tak pro 4 lidi a na to, ze to je z cukety, je to fakt dobry, takovy prijemne lehky a nenarocny na pripravu. johanka