Posted By: frkness (frkness) on 'CZyummies' Title: marinovani, rub, citron ... Date: Mon Jun 27 21:52:51 2005 Ahoj, dostal se mi do ruky jeden anglicky casopis o vareni a rozebirali tam par temat - a rad bych slysel jake jsou zkusenosti plena ;) cili: a) marinovani (oblibene tema .. tusim ze se tu rozebiralo a pokud se nekdo tohoto tematu opet chytne, tak si to rad prectu ;) ) b) "rub" pry neco jako marinovani, ale "nasucho" - proste to maso posypete nejakou smesi bylinek atp. ... a to bych rad vedel, mate-li nekdo s timto nejake (hlavne pozitivni) zkusenosti atp., tak sem s nimi prosim (a pokud nekdo vi, jak se to preklada do cestiny, tak se take neupejpejte ;) ) c) citron (nebo neco kyseleho) a jeho pusobeni v marinovacim procesu - psali, ze takove kysele prostredi ma vliv na maso podobny jako teplo - cili pokud maso nechate napr. v citronove stave, tak se to nakonec "upece" - mate s timto nekdo nejake zkusenosti - napr. jako maso osmahnout a pak ho nalozit a nechat ho takto dodelat (jeden z prezentovanych receptu) diky za info a mejte se frk