Posted By: frkness (frkness) on 'CZyummies'
Title:     marinovani, rub, citron ...
Date:      Mon Jun 27 21:52:51 2005

Ahoj,

dostal se mi do ruky jeden anglicky casopis o vareni a rozebirali tam
par temat - a rad bych slysel jake jsou zkusenosti plena ;) 

cili:

a) marinovani (oblibene tema .. tusim ze se tu rozebiralo a pokud se 
nekdo tohoto tematu opet chytne, tak si to rad prectu ;) ) 

b) "rub" pry neco jako marinovani, ale "nasucho" - proste to maso posypete 
nejakou smesi bylinek atp. ... a to bych rad vedel, mate-li nekdo s timto 
nejake (hlavne pozitivni) zkusenosti atp., tak sem s nimi prosim (a pokud 
nekdo vi, jak se to preklada do cestiny, tak se take neupejpejte ;) )

c) citron (nebo neco kyseleho) a jeho pusobeni v marinovacim procesu - psali, 
ze takove kysele prostredi ma vliv na maso podobny jako teplo - cili pokud 
maso nechate napr. v citronove stave, tak se to nakonec "upece" - mate s 
timto nekdo nejake zkusenosti - napr. jako maso 
osmahnout a pak ho nalozit a nechat ho takto dodelat (jeden z prezentovanych 
receptu) 


diky za info a mejte se

frk

Search the boards