Posted By: KrupickaM () on 'CZyummies'
Title:     Cibulove variace
Date:      Mon Jun 27 21:37:31 2005

Asi zadne velke objevy, ale trosku jsem experimentoval a vysledek se dal i 
jist, takze jak jsem postupoval - obecne kecy, v zavorce soucasna realizace:

neco masa (200g veprove kyty)
 - zmekcit a okorenit (rozmlatit palici, sul, horicice, pepr, zatlacit mouku)
dost cibule (3 vetsi kousky nakrajene na tenci pulkolecka)
neco na zaliti (silnejsi cerne pivo. asi 2-3 deci) 

Cibuli osmazit na tuku poradne, mozna vic nez na gulas, fakt hodne dozlatova, 
kdyz se zda, ze to staci, tak jeste pokracovat, ale ne do cerna. Pak dat na 
talir bokem, osmazit maso, vratit cibuli, podlit, dusit tak 5-10 minut, aby 
se vytvorila stava. Mozno prilivat po castech. Dochutit omacku (sul, pepr).

Vznikne hneda hmota s castecne zachovalou strukturou cibule, neredit, zachovat 
velmi huste. Jedl jsem to s novym bramborem ve slupce (jsem liny loupat).

Technicke drobnosti - po osmazeni masa maso vyndat k cibuli, zalit panev pivem 
a peclive odksrabnout priskvarky do vzinkajici omacky - lepsi chut. 

Mam v umyslu variovat maso a zalivaci hmotu (vino, vyvar, ...? ), o 
vysledcich, budou-li publikovatelne budu informovat.

Martin
   ==- Martin Krupicka -===- martin@pinknet.cz -===- ChatNick: savec -==
   Signature last changed: 31.05.2000         --- nezbylo misto na citat 
   Signature administrator: martin@vscht.cz     --- jen seriozni nabidky

Search the boards