Posted By: Cobra (Breaking the waves) on 'CZyummies' Title: Re: ancovicky Date: Tue Apr 26 00:42:42 2005 > Vidam > je obcas v Delvite a Tescu tam vetsinou byvaji v malych ovalnych > plechovkach. > V CareFouru mivaji bud ty v plechovce a nebo ve sklenicce, hledej u > normalnich > rybich konzerv ale taky u polokonzerv v chladicich boxech. Obrazek pro > inspiraci: > http://www.tomasek.cz/stuff/pict3113.jpg dik, zkusim to znova s novym keywordem. > Mimochodem jaky US recept? Ja na ne narazil jen v Italskych receptech. Takze > jestli ty mas neco ne-testovineho, tak bych si to rad precetl :) No, on je to vlastne taky italsky recept, ale znam ho z restaurace Stinking Rose v SF (mimochodem, skvele misto pro nas milovniky cesneku - maji tam cesnekova jidla vseho druhu, vcetne cesnekove zmrzliny a cesnekovych dezertu). Podavaji to tam jako predkrm, jde o pecene cesnekove hlavicky, ji se to s bilym chlebem: 1-1/2 cups peeled garlic cloves 1-1/2 cups extra virgin olive oil 2 oz butter 1 can (2 oz.) anchovies Preparation: 1. Place all ingredients in oven casserole, cover and place in 275 degree oven for 1-1/2 hours. 2. Serve with bread and cut up vegetables. Jo a jmenuje se to "Bagna Calda", coz v italstine znamena tusim "tepla lazen", podavaji to v takove specialni minipanvicce s cajovou svickou dole jako ohrivatko, donesou k tomu kosik housek a ty cesneky jsou tak jemne upecene ze se krasne roztiraji na ty housky... mnam. > Semik Cobra