Posted By: Cobra (Breaking the waves) on 'CZyummies'
Title:     Re: ancovicky
Date:      Tue Apr 26 00:42:42 2005

> Vidam 
> je obcas v Delvite a Tescu tam vetsinou byvaji v malych ovalnych
> plechovkach. 
> V CareFouru mivaji bud ty v plechovce a nebo ve sklenicce, hledej u
> normalnich 
> rybich konzerv ale taky u polokonzerv v chladicich boxech. Obrazek pro 
> inspiraci: 
>     http://www.tomasek.cz/stuff/pict3113.jpg

dik, zkusim to znova s novym keywordem.

> Mimochodem jaky US recept? Ja na ne narazil jen v Italskych receptech. Takze
> jestli ty mas neco ne-testovineho, tak bych si to rad precetl :)

No, on je to vlastne taky italsky recept, ale znam ho z restaurace Stinking 
Rose v SF (mimochodem, skvele misto pro nas milovniky cesneku - maji tam 
cesnekova jidla vseho druhu, vcetne cesnekove zmrzliny a cesnekovych 
dezertu). Podavaji to tam jako predkrm, jde o pecene cesnekove hlavicky, ji 
se to s bilym chlebem:

1-1/2 cups peeled garlic cloves
1-1/2 cups extra virgin olive oil
2 oz butter
1 can (2 oz.) anchovies

Preparation:

1. Place all ingredients in oven casserole, cover and place in 275 degree 
oven for 1-1/2 hours.
2. Serve with bread and cut up vegetables.

Jo a jmenuje se to "Bagna Calda", coz v italstine znamena tusim "tepla lazen", 
podavaji to v takove specialni minipanvicce s cajovou svickou dole jako 
ohrivatko, donesou k tomu kosik housek a ty cesneky jsou tak jemne upecene ze 
se krasne roztiraji na ty housky... mnam. 

> Semik

Cobra

Search the boards