Posted By: Drs (Fortran je muj kamarad) on 'CZyummies'
Title:     Re: Ryze v cinske restauraci
Date:      Tue Apr  5 08:39:03 2005

> > > co pouzivaji sikmoocka za ryzi, ze ji jak v rychlojidelnach, tak v
> > > "klasicky" cinskych restauracich maji TAK DOBROU?
> > Rekl bych, ze to bude normalni rejze a ne ta, kterou nam porad cpou v 
> > televizi. Myslim tu, co se nikdy nelepi. Expert je na to ankl Ben, ale
> pral 
> > bych Benovi za trest, aby to sezral hulkama. Rejze, ktera se nelepi, se 
> > hulkama ji dost blbe. B-) 
> >          Roumen
> 
> No ja nevim jak v jakejch restauracich.
> Ale v asii se k vareni rejze pouzivaji takovy varice, co z venku vypadaji
> jako 
> fritak. V podstate z toho vyleze klasicka dusena rejze, co se u nas delala 
> (nez prisly pytliky) v kastrolu.
> V cinskych jidelnach budou asi pouzivat ryzi obycejnou z naseho kramu. V
> tech 
> lepsich rozhodne primo specialne dovazenou. A to je pak nebe a dudy.
> Ptal jsem se jednou naseho tlumocnika (CZ-JP-EN). Tady u nas je proste 
> rejze. Dlouhozrnna, kratkozrnna, co se rozvari nebo co se nerozvari. Zadnej 
> vyber. Japonec by blil. Ovsem mame tu zase desitky druhu piv. No a oni maj 
> zase desitky druhu rejze.
No ja v Japonsku byl a ryzi jsem tam jedl.
Musim rict, ze az tak velky rozdil oproti nasi jsem nepozoroval.
Tim "nase ryze" myslim normalni ryzi varenou v kastrolu, zadnou instantni nebo 
pytlikovou. Nekde jsem cetl, ze pro Cinu/Japonsko se slechti ryze, aby se 
lepila a drzela pohromade, kdezto druhy urcene pro vyvod do zbytku sveta zase 
naopak - jednotliva zrnicka maji byt od sebe uplne oddelena. Ale v tom bych 
videl jediny rozdil, myslim si, ze v chuti se to nijak nepozna. 
Jina vec je Japonsky drceny caj, to se s cajem beznym u nas neda vubec srovnat.

> Ticcino
                                          DrS
------------------------------------------------------------------
To jen aby rec nestala ...

Search the boards