Posted By: Drs (Fortran je muj kamarad) on 'CZyummies' Title: Re: Ryze v cinske restauraci Date: Tue Apr 5 08:39:03 2005 > > > co pouzivaji sikmoocka za ryzi, ze ji jak v rychlojidelnach, tak v > > > "klasicky" cinskych restauracich maji TAK DOBROU? > > Rekl bych, ze to bude normalni rejze a ne ta, kterou nam porad cpou v > > televizi. Myslim tu, co se nikdy nelepi. Expert je na to ankl Ben, ale > pral > > bych Benovi za trest, aby to sezral hulkama. Rejze, ktera se nelepi, se > > hulkama ji dost blbe. B-) > > Roumen > > No ja nevim jak v jakejch restauracich. > Ale v asii se k vareni rejze pouzivaji takovy varice, co z venku vypadaji > jako > fritak. V podstate z toho vyleze klasicka dusena rejze, co se u nas delala > (nez prisly pytliky) v kastrolu. > V cinskych jidelnach budou asi pouzivat ryzi obycejnou z naseho kramu. V > tech > lepsich rozhodne primo specialne dovazenou. A to je pak nebe a dudy. > Ptal jsem se jednou naseho tlumocnika (CZ-JP-EN). Tady u nas je proste > rejze. Dlouhozrnna, kratkozrnna, co se rozvari nebo co se nerozvari. Zadnej > vyber. Japonec by blil. Ovsem mame tu zase desitky druhu piv. No a oni maj > zase desitky druhu rejze. No ja v Japonsku byl a ryzi jsem tam jedl. Musim rict, ze az tak velky rozdil oproti nasi jsem nepozoroval. Tim "nase ryze" myslim normalni ryzi varenou v kastrolu, zadnou instantni nebo pytlikovou. Nekde jsem cetl, ze pro Cinu/Japonsko se slechti ryze, aby se lepila a drzela pohromade, kdezto druhy urcene pro vyvod do zbytku sveta zase naopak - jednotliva zrnicka maji byt od sebe uplne oddelena. Ale v tom bych videl jediny rozdil, myslim si, ze v chuti se to nijak nepozna. Jina vec je Japonsky drceny caj, to se s cajem beznym u nas neda vubec srovnat. > Ticcino DrS ------------------------------------------------------------------ To jen aby rec nestala ...