Posted By: zeryk (HAF) on 'CZyummies' Title: Re: Tirova misa: srovnavaci studie Date: Tue Dec 21 13:04:48 2004 > Ahoj, > > tak jsem z vyzkumne-spotrebitelskych duvodu :) zkusila to > medvidkovo Tiramisu. Dobry to teda je, ale na to Varvarino > z mascarpone+tvarohu to zdaleka nema. > johanka Tak ja taky necim prispeju - vcera se ke me dostalo "Danone tiramisu" :-) Ale jeste jsem to netestoval... :), misto DANONE syra velmi pravdepodobne pujde pouzit jakykoli :), podobne kakao misto cokolady... Co dat misto konaku? :-) 400 g Gervais Danone (prirodni), 2 balicky detskych piskotu, 125 g cukru, 150 g cokolady na vareni, 2 dl silne kavy, 1 dl konaku, 1 slehacka, 3 vejce, bila cokolada na ozdobu Cokoladu nastrouhame nebo nalameme na kousky a rozdrtime v mixeru. Cele vejce s cukrem naslehame do huste peny. Gervais rozmelnime vidlickou ve vetsi mise a po lzicich pridavame vajecnou penu a uslehanou slehacku (nebojte se slane chuti gervais, doda dezertu vynikajici chut). Svarime silnou zrnkovou nebo instantni kavu a po vystydnuti do ni prilejeme konak. Pripravime si servirovaci misky. Piskoty po jednom rychle macime v konakove kave a skladame do misek. Dve vrstvy piskotu zalijeme vajecnou gervais smesi a posypeme drcenou cokoladou, na to polozime dalsi piskoty a opet zalijeme vajecnym gervais. Misky prikryjeme mikrotenovou folii a ulozime do chladnicky. Pred podavanim posypeme povrch cernou a bilou cokoladou. Zeryk. Cim vic poznavam lidi, tim vic miluju psy... ...anglicke prislovi.