Posted By: zeryk (HAF) on 'CZyummies'
Title:     Re: Tirova misa: srovnavaci studie
Date:      Tue Dec 21 13:04:48 2004

> Ahoj,
> 
> tak jsem z vyzkumne-spotrebitelskych duvodu :) zkusila to
> medvidkovo Tiramisu. Dobry to teda je, ale na to Varvarino
> z mascarpone+tvarohu to zdaleka nema.

>                                      johanka 

Tak ja taky necim prispeju - vcera se ke me dostalo "Danone tiramisu" :-)
Ale jeste jsem to netestoval... :), misto DANONE syra velmi pravdepodobne 
pujde pouzit jakykoli :), podobne kakao misto cokolady... Co dat misto konaku? 
:-) 

400 g Gervais Danone (prirodni), 2 balicky detskych piskotu, 125 g 
cukru, 150 g cokolady na vareni, 2 dl silne kavy, 1 dl konaku, 1 
slehacka, 3 vejce, bila cokolada na ozdobu

Cokoladu nastrouhame nebo nalameme na kousky a rozdrtime v mixeru. Cele 
vejce s cukrem naslehame do huste peny. Gervais rozmelnime vidlickou ve 
vetsi mise a po lzicich pridavame vajecnou penu a uslehanou slehacku 
(nebojte se slane chuti gervais, doda dezertu vynikajici chut). Svarime 
silnou zrnkovou nebo instantni kavu a po vystydnuti do ni prilejeme 
konak. Pripravime si servirovaci misky. Piskoty po jednom rychle macime 
v konakove kave a skladame do misek. Dve vrstvy piskotu zalijeme 
vajecnou gervais smesi a posypeme drcenou cokoladou, na to polozime 
dalsi piskoty a opet zalijeme vajecnym gervais. Misky prikryjeme 
mikrotenovou folii a ulozime do chladnicky. Pred podavanim posypeme 
povrch cernou a bilou cokoladou.


Zeryk.

Cim vic poznavam lidi, tim vic miluju psy...
                                    ...anglicke prislovi.

Search the boards