Posted By: Bochi (Bochi) on 'CZyummies'
Title:     Re: Syrove fondue
Date:      Mon Jul 15 14:10:03 2002

> Jeste k Bochiho poznamce o vidlickach - u syroveho bez problemu pouzivam 
> vidlicky standardni priborove, sice to chce pri napichovani peciva dopomoc 
> druhe ruky, ale jinak v pohode, jde akorat o naneseni vrstvy syra.

  V zasade ano. Ackoliv... mozna jsem zbytecny fajnsmekr a konzervativec, 
ale melo by to mit i urcitou kulturu a v tomto pripade jde o tradicni 
specialni pokrm, k nemuz byla 'vyvinuta' specialni 'udelatka'. To plati i k te 
panvi a elektickym plotynkam, na kterych 'fonduje' Martin. Ostatne jak sam 
uvadis, zadny esteticky zazitek... :-) 

> U masoveho jsem s uspechem pouzil hrocenou spejli, dokocne mam pocit, ze je 
> to lepsi nez ta fondue vidlicka, protoze jednak se to lip napichuje, druhak
> to vubec nepada, protoze to maso se tak nejak k tomu drevu pri smazeni
> pricucne, tretak se to pak nemusi umyvat, coz neni taky zadna sranda :)

  K tomu drevu maso prilne, to mas pravdu a i argument s mytim nadobi bych 
(vzhledem ke sve vrozene nechuti k teto domaci cinnosti) osobne povazoval za 
velmi padny ;-).
  Ovsem ja vlastnim vodlicky, u nich je padani temer vyloucene (pokud se 
spravne napichne). Podle mych zkusenosti tak zdaleka vsechny fondue-vidlicky 
nevypadaji, ale snad kdybyste nekdo nekdy nejake kupoval, muzete na to brat 
ohled. Maji takovy jakoby zpetny "hrot", ktery padani zamezuje. Pokusim se to 
neumele nacrtnout pomoci asciiartu:


            ______________________________
          ."                            / 
         /      _______________       /
--------/      /                   /
              I                  /
              I
              I
________      I                  /
              _______________/    
                                     
          _____________________________   



> A jeste jedna drobnost - masove fondue jsem zjistil, ze je jidlo pro chude 
> studenty - pripravil jsem asi 600g masa, jedli jsme to 3 lidi, k obedu, k 
> veceri a jeste zbylo na celkem vydatnou snidani.

  Taky jsem si toho vsiml a patrne jde o dusledek faktu, ze fondue, at uz 
prakticky jakekoliv, je pomerne tucne (u masovych a syrovych; u cokoladovych a 
ovocnych pro zmenu sladke), tim padem syte a na mnozstvi se ho az tak moc 
snist neda. 

> Martin 

Bochi

Search the boards