Posted By: KrupickaM (Ja mam balsoj pistaljet) on 'CZyummies'
Title:     Re: Syrove fondue
Date:      Tue Jul  9 23:53:16 2002

Jeste k Bochiho poznamce o vidlickach - u syroveho bez problemu pouzivam 
vidlicky standardni priborove, sice to chce pri napichovani peciva dopomoc 
druhe ruky, ale jinak v pohode, jde akorat o naneseni vrstvy syra.
U masoveho jsem s uspechem pouzil hrocenou spejli, dokocne mam pocit, ze je 
to lepsi nez ta fondue vidlicka, protoze jednak se to lip napichuje, druhak to 
vubec nepada, protoze to maso se tak nejak k tomu drevu pri smazeni pricucne, 
tretak se to pak nemusi umyvat, coz neni taky zadna sranda :)

Na syrove fondue pouzivam tlustostennou panev, na masove je to docela jedno, 
to cele bez specialniho horackoveho ohrivacku, proste vezmu z kuchynky 
dvouplotynkovy varic na stul a je to :) Na male plotynce, nejnizsi teplote to 
je tak akorat :) Zadny esteticky zazitek, musim uznat, ale ucel sveti 
prostredky.

A jeste jedna drobnost - masove fondue jsem zjistil, ze je jidlo pro chude 
studenty - pripravil jsem asi 600g masa, jedli jsme to 3 lidi, k obedu, k 
veceri a jeste zbylo na celkem vydatnou snidani. A pri tom jsem zjistil, ze se 
da smazit cokoli, takze doporucuju jako dalsi soucast i brambory nakrajene na 
"americke brambory". Hlavne z toho tuku chytnou dobrou chut. 


Martin 
   ==- Martin Krupicka -===- martin@pinknet.cz -===- ChatNick: savec -==
   Signature last changed: 31.05.2000         --- nezbylo misto na citat 
   Signature administrator: martin@vscht.cz     --- jen seriozni nabidky

Search the boards