Posted By: Vosoba (Vosoba) on 'CZyummies' Title: Re: Vitaminy Date: Tue May 4 12:03:12 1999 > > Tohle mi musi nekdo rict: > > a) susena paprika - cerstva paprika je znama svym vysokym obsahem vitaminu > > C, jak je to s tim, kdyz se ususi a pomele. > > Suseni bych nevidel jako velkou ztratu, ale vit. C se nici pri teplotach > AFAIK > nad asi 70 stupnu. Mleti nevadi. > Takze teoreticky jestlize paprika ma treba 90 % vody, po ususeni 2 %, tak v 1 g mlete susene papriky je tolik vitaminu jako asi v 50 g cerstve (mozna jsou pocty nepresne a chybne)? Pri jake teplote se susi? Neznici se to? Co mleti, neni ten mlynek z kovu? Kdo to vi? > > Obsahuji. Ale varenim se ztraci. Da se tomu predejit tim, ze hazes brambory > az > do vrouci vody. Moc to nepomuze, ale aspon trosku. co vareni bez vody, ted jsem se o tom docet? V manualu k hrnci pisou, ze "veskere vitaminy zustanou v plne mire zachovany". > > Martin > ==-Martin Krupicka-===-krupickam@writeme.com-===-ChatNick: Mrqa-== ______________________________________________________________________________ ... osobanahlebelhanaboso ... Vosoba