Posted By: Vosoba (Vosoba) on 'CZyummies'
Title:     Re: Vitaminy
Date:      Tue May  4 12:03:12 1999

> > Tohle mi musi nekdo rict:
> > a) susena paprika - cerstva paprika je znama svym vysokym obsahem vitaminu
> > C, jak je to s tim, kdyz se ususi a pomele.
> 
> Suseni bych nevidel jako velkou ztratu, ale vit. C se nici pri teplotach
> AFAIK 
> nad asi 70 stupnu. Mleti nevadi.
> 
Takze teoreticky jestlize paprika ma treba 90 % vody, po ususeni 2 %, tak v 1 
g mlete susene papriky je tolik vitaminu jako asi v 50 g cerstve (mozna jsou 
pocty nepresne a chybne)? Pri jake teplote se susi? Neznici se to? Co mleti, 
neni ten mlynek z kovu? Kdo to vi?

> 
> Obsahuji. Ale varenim se ztraci. Da se tomu predejit tim, ze hazes brambory
> az 
> do vrouci vody. Moc to nepomuze, ale aspon trosku.

co vareni bez vody, ted jsem se o tom docet? V manualu k hrnci pisou, ze 
"veskere vitaminy zustanou v plne mire zachovany". 

> 
> Martin
>     ==-Martin Krupicka-===-krupickam@writeme.com-===-ChatNick: Mrqa-==
______________________________________________________________________________


         ... osobanahlebelhanaboso ...
                                                           
                                               Vosoba

Search the boards