Posted By: rebus (Hallooo je tam nekdo ?) on 'CZyummies' Title: Pampeliskovy med Date: Tue Apr 20 15:33:45 1999 Ahoj lidi Rad bych upozornil vsechny milovniky papmpeliskoveho medu, ze je prave ten pravy cas. Za tyden uz mozna bude pozde. Jak na to: 1) potrebujete jeden pekny ... slunny den 2) natrhate 444 (pozor ne 666) sluncem provonenych a rozzarenych pampelisek 3) svarite se dvema omytejma nakrajenejma citronama (muzete pridat i kus pomerance jestli mate naladu) a nechate to stat 24 hodin, aby se to poradne vylouhovalo. Vody davate tak akorat, aby se pampeluchy zalily. 4) dalsi den scedite, prisypete cca 1.5 kilogramu cukru a varite a varite dokud to nezhoustne. Nenechte se prekvapit, ze to muze byt treba i 2-3 hodky. Radsi budte stale u plotny, protoze zvlast kdyz to trosek zhoustne, tak to ma tendenci vstupovat to zkryteho varu a kdyz se tam udela jedna bublinka, tak vam to cely lavinovite vzkypi, pretece, poblemca celej sporak, jako se mi to stalo vcera. (Jeste ze byla po ruce Ponyho uterka, kterou jsem pak mohl prilepit na dvere :) - to vite, ze mel radost) *POZOR* ... nezapomente to scedit NEZ tam zacnete ladovat cukr ! Chutna to dost obdobne jako normalni vceli med (i kdyz vceli je vceli ;). Nejradeji konzumuji tak, ze naleju trochu medu do misky, chleba nakrajim na krajice a ty pak na podelne prouzky, ktere se pak daji nadherne namacet v tom medu. Zapijet se to da treba mlikem. dobrou chut Rebus (^_^)