Posted By: johanka (still in grad school) on 'CZkids' Title: Re: rohliky: historicky pohled :) Date: Thu Jul 20 16:28:49 2006 > P.S. Vyradit z jidelnicku bilou mouku, bily cukr a kravske mleko je to > prvni, > co ti doporuci slusny "alternativni" doktor, kdyz k nemu dorazis s alergii. Tohle me zaujalo - sorry za OT - jak je to s tim mlikem, vadi jen raw mliko, nebo cokoli z nej? Ja mam od jisty doby (uz jsem to tu asi psala) problemy s travenim obycejnyho mlika (hlavne tucnejsiho, nebo nedejboze sladky smetany), ale resim to tak, ze si delam domaci kefir + jime porad kvanta jogurtu, syru apod. - ty mi na traveni nevadej (a asi bych bez toho nevydrzela, netusim, co bych potom jedla), ale zajimalo by me, jestli taky muzou necemu skodit. (Mam ruzny ekzemy a tak, ale dotedka mam spis pocit, ze to se stravou nesouvisi, spis s vnejsima podminkama - manzel ma taky, jeste k tomu obcas dychaci potize, ale to souvisi hlavne s tim, jaky travy zrovna rostou..) No hlavne si chceme dat bacha, vzhledem k temto predispozicim, abysme necemu potencialne spatnymu a alergii generujicimu nevystavili mimino, treba uz behem kojeni a tak... A BTW obycejnej chleba, proste klasicka Sumava, je tmavy, nebo bily pecivo? :) [Mne driv dost jely normalni rohliky, ale co jsem otehotnela, tak je nemuzu ani pozrit :)] johanka