Posted By: johanka (still in grad school) on 'CZkids'
Title:     Re: rohliky: historicky pohled :)
Date:      Thu Jul 20 16:28:49 2006

> P.S. Vyradit z jidelnicku bilou mouku, bily cukr a kravske mleko je to
> prvni, 
> co ti doporuci slusny "alternativni" doktor, kdyz k nemu dorazis s alergii. 

Tohle me zaujalo - sorry za OT - jak je to s tim mlikem, vadi jen
raw mliko, nebo cokoli z nej? Ja mam od jisty doby (uz jsem to tu
asi psala) problemy s travenim obycejnyho mlika (hlavne tucnejsiho,
nebo nedejboze sladky smetany), ale resim to tak, ze si delam domaci
kefir + jime porad kvanta jogurtu, syru apod. - ty mi na traveni 
nevadej (a asi bych bez toho nevydrzela, netusim, co bych potom jedla), 
ale zajimalo by me, jestli taky muzou necemu skodit. (Mam ruzny ekzemy 
a tak, ale dotedka mam spis pocit, ze to se stravou nesouvisi, spis 
s vnejsima podminkama - manzel ma taky, jeste k tomu obcas dychaci 
potize, ale to souvisi hlavne s tim, jaky travy zrovna rostou..)

No hlavne si chceme dat bacha, vzhledem k temto predispozicim, abysme
necemu potencialne spatnymu a alergii generujicimu nevystavili mimino, 
treba uz behem kojeni a tak... 

A BTW obycejnej chleba, proste klasicka Sumava, je tmavy, nebo bily
pecivo? :) [Mne driv dost jely normalni rohliky, ale co jsem otehotnela,
tak je nemuzu ani pozrit :)]
                                     johanka

Search the boards