Posted By: chomer () on 'CZhealth' Title: Re: Peklo na taliri Date: Thu Dec 10 10:43:18 2015 > > Zajimalo by me, jestli v tehle (a prilehlych - napr. GMO) debate je nekdo > s > > nejakym realnym potravinarskym/chemicky/biologicky/medicinskym (nejlepe > vse > > dohromady) vzdelanim. U Chomera bych docela veril, ze si veci zjistuje > > "poctive". Taky jsem "magor" co si cte ecka, kdyz uz se rozhodne koupit > neco > > balenyho. A taky radsi kupuju primo od vyrobce, pokud to jde - momentalne > tu > > mocnost moc nemam, ale drive jsem ji mel a zase ji mit brzy budu... A vim, > > > jaka podstupuju rizika,kdyz si napriklad v Morissons kupuju baleny syrovy > > kure... Ale natolik odbornej prehled, abych do aktualni debaty, ktera mi > > teda > > pripada spis deti na pisku chlubici se tim, kdo ma vetsiho bimbase, aniz > by > > vlatne vedely (zatim), k cemu ze ho jednou budou pouzivat, natoz aby kdy > > slysely o pohlavne prenosnych chorobach... > > CePal > > Ja bych tady neprecenoval "odbornost". Spis jde o schopnost orientovat > se ve spouste informaci, ktere jsou k dispozici a z tech stripku si > poskladat celkovy obraz. Nemusi byt kazdy expert na potravinarskou chemii, > na to staci vybava ze zakladni skoly. > > Kazde z tech temat, co jste tu nakousli by si zaslouzilo vlastni thread. > Strojne oddelene maso, uzeniny (uzene kourem, chemii), ecka prodluzujici > trvanlivost, glutamaty a spol, obyc kuchynska sul, cukr, aroma.. > > Btw, nekde mam jeste doma knihu, ktera se cela zabyva tim, co se skryva > pod nevinnym nazvem "aroma".. o kterem vetsina lidi vubec netusi, co to je. ISBN? Chomer Hodlam vytmavovat.