Posted By: madhouse (Free party is not a crime) on 'CZhealth'
Title:     Re: Peklo na taliri
Date:      Tue Dec  8 07:53:36 2015

> Zajimalo by me, jestli v tehle (a prilehlych - napr. GMO) debate je nekdo s 
> nejakym realnym potravinarskym/chemicky/biologicky/medicinskym (nejlepe vse 
> dohromady) vzdelanim. U Chomera bych docela veril, ze si veci zjistuje 
> "poctive". Taky jsem "magor" co si cte ecka, kdyz uz se rozhodne koupit neco
> balenyho. A taky radsi kupuju primo od vyrobce, pokud to jde - momentalne tu
> mocnost moc nemam, ale drive jsem ji mel a zase ji mit brzy budu... A vim, 
> jaka podstupuju rizika,kdyz si napriklad v Morissons kupuju baleny syrovy 
> kure... Ale natolik odbornej prehled, abych do aktualni debaty, ktera mi
> teda 
> pripada spis deti na pisku chlubici se tim, kdo ma vetsiho bimbase, aniz by 
> vlatne vedely (zatim), k cemu ze ho jednou budou pouzivat, natoz aby kdy 
> slysely o pohlavne prenosnych chorobach... 
> CePal

  Ja bych tady neprecenoval "odbornost". Spis jde o schopnost orientovat
se ve spouste informaci, ktere jsou k dispozici a z tech stripku si
poskladat celkovy obraz. Nemusi byt kazdy expert na potravinarskou chemii, 
na to staci vybava ze zakladni skoly.

  Kazde z tech temat, co jste tu nakousli by si zaslouzilo vlastni thread.
Strojne oddelene maso, uzeniny (uzene kourem, chemii), ecka prodluzujici
trvanlivost, glutamaty a spol, obyc kuchynska sul, cukr, aroma..

  Btw, nekde mam jeste doma knihu, ktera se cela zabyva tim, co se skryva
pod nevinnym nazvem "aroma".. o kterem vetsina lidi vubec netusi, co to je.
--
Ahoj, ja jsem signatura. Jestli chces, muzes si se mnou hrat..

Search the boards