Posted By: Eskarina () on 'CZHealth'
Title:     Re: Paleni zahy
Date:      Wed Apr 21 16:57:55 2004


> > Prilis kysele prostredi v zaludku. Stava se mi to pres den, kdyz se najim 
> > neceho trochu vic mastnyho a pak si na chvilicku. Tlacenka s cibuli - kdyz
> 
> > prezenu ocet. Suchy vino nemuzu vubec, to pak mam pocit, jako bych
> spolknul 
> > ziletku. 

ocet je redena kyselina, proto ti to vadi..

 
> Neznate tudiz nekdo naky zasadity jidla? Mne pridou vsechny kysely :-(.

V tomhle se literatura (natoz doktori) znacne neshodujou. Podle me je zasadita 
treba syrova zelenina. Myslim, ze dobry je zeleny listovy salat a i salatova 
okurka. Ale kdyz jsem to s tou okurkou onehda rekla pred moji tehotnou tetou, 
tak vyskakovala, ze to teda ne, ze se ji to zhorsi. Ja bych rekla, ze 
syrova zelenina zasadita je. Ale spis bych ji pouzila v tom smyslu, ze si da 
clovek k veceri salat s necim, nez ze sni tlacenku a az ho zacne palit zaha 
zacne jist mrkev ;) To asi moc nefunguje ;) 
Taky myslim, ze paleni zahy je z toho, jak telo neco nemuze stravit, tak 
zmatene vylucuje spousty kyseliny.. tedy z kombinovani moc jidel dohromady. 
Nevim o nikom, koho pali zaha pri delene strave. 
Co hodne prekyseluje zaludek je bily cukr, protoze v tele kvasi. Tvorbu 
zaludecni kyseliny podporuje hodne i maso a masne vyrobky,  protoze je 
kyselina treba k jejich odbourani..
A makrobiotika by ti na paleni zahy doporucila umeboshku :) Nikdy jsem to ale 
nevyzkousela, protoze me nikdy zaha nepalila :)


ahoj 
Esk


 
                               Eskari'nka

             * * * Wants to be in the realm of fancy * * *

Search the boards